Halkan

Idag vid klockan 10 befann jag mig vid körskolan för att jag trodde att halkan var då, så satt och väntade en stund sen visade det sig att jag hade kollat fel tid och att halkan inte började förens vid halv 1 så det var bara att cykla hem igen.

Nästa gång jag kliver in på körskolan får jag se att en gammal klasskompis sitter där inne och det visar sig att vi båda ska göra halkan och dessutom fick vi vara i samma bil! Vi körde ut mot flyget till syabs trafikcenter och vi fick köra med Ola:) Vi var den första gruppen att ge sig ut på banan och där övade vi på att bromsa i olika hastigheter och se hur lång bromssträckan blev. Vi körde i kurvor och kollade hur bra man klarade av den i olika hastigheter och så la han även på sladd i svängen för vi skulle se följderna av det. Vi skulle även försöka manövrera bort från ett hinder i olika farter. Det roligaste var att köra och sladda runt. Och på mig hissade han upp bilen så högt det gick så det var som att åka en kundvagn i hög fart. Jag var inte beredd på det men det var jävligt kul, kunde inte styra bilden för 5 öre och vi bara åkte runt, runt, runt haha!

Sen så hade vi lite "teori" vi pratade lite och fick prova hur hård en smäll blev när man krockade i 7km/h och den blev ganska hård. Sedan fick vi också sitta i en bil som roterade runt ett helt varv så att vi hängde upp och ner. haha fy skrattade så mycket innan och när man väl hängde upp och ner kom allt blod till hjärnan så att man knappt kunde skratta och därav fick man lite panik, fast läraren trodde vi tyckte att det var kul. Fick även prova glasögon som skulle föreställa hur synen var när man hade en viss promille i kroppen, fy fasen vad man felbedömde!

Sedan fick jag köra tillbaka till körskolan. Vi var 3 stycken elever samtidigt i bilen och hela tiden turades vi om att köra och testa de olika sakerna. Vi skulle egentligen hunnit öva på omkörning också men eftersom vi inte riktigt hann det fick vi köra lite längre halka och så fick vi halkan 500 kr billigare. Det var en mycket rolig upplevelse!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: