Rekord på Mcdonalds

Både igår och idag har jag jobbat på mcdonalds och jag kan bara säga att det har varit hur mycket folk som helst! Tror att det år pågrund av regnet! Oj oj oj, köer ut till dörrarna och det fanns inte heller några sitplatser för många av gästerna. Men mycket folk inebär också att man slår rekord! Idag slog vi rekord för försäljning per h, och då är det lite extra kul för att man lyckas med något!

Man försökte plocka ihop maten så fort man kunde men arbetsledaren bad en hela tiden att öka tempot änu mer, tillslut blev man så stressad och slut i huvudet så att man inte kunde se skilnad på storlektarna på muggarna och man viste inte ens vad man skulle börja hämta mat, haha!

Fick  ett sms från chefen ikväll och han tackade alla som jobbat de senaste dagarna för vår otroliga insats och han var imponerad av oss och även stolt för att få vara vår chef!  Då känns det bra att man jobbar och sliter när man också får uppsattning! :D


Bilden lånad, tyckte bara det såg roligare ut med en bild!

Riskettan

Nu förtiden räcker det inte med halkan som riskutbildning, utan de har lagt på en kurs till som kallas för riskettan. I torsdags hade jag bokat in den så det var bara att gå dit. Det är ju inte gratis utan man måste nu betala ännu mer för sitt körkort. 600:- kostade det. 

Det höll på drygt 3,5 timme och jag hade inte förväntat mig att det skulle vara något vidare kul, men det var faktiskt ganska trevlig. Man satt i grupper om 4 st och småpratade och diskuterade olika saker och sedan berättade man för de andra i gruppen vad man hade diskuterat och kommit fram till om de olika sakerna.. Man gick igenom vilka risker det finns, och för vem risken är störst, vi gick igenom trötthet, alkohol och droger, mm. Kollade även på lite filmer om hur illa det kan gå i trafiken. Ja alla hade nog behövt gå någon riskutbildning då, och då i livet bara för att man ska köra mer deffensivt och vara mer medveten om risker och vad som faktiskt kan hända.

Borgholm

Idag var min första lediga dag på ett tag, skönt! Dock ringde de från Cubus och frågade om jag kunde jobba men jag tackade nej för jag har inte lust att jobba 11 dagar i rad, det är för mycket!

Jag mamma och mormor hade bestämt att vi skulle åka någonstans idag. Från början var det tänkt att vi skulle sola men eftersom det var mulet i förmiddags bestämde vi oss istället för att åka upp till Borgholm och gå där och strosa runt lite. Jag fick övningsköra hela vägen vilket inte gjorde dagen sämre!

Jag, Mamma och Mormor.

Shopping

Lite inköp jag gjorde förra veckan.
Och så här ser linet ut på, det var kärlek vid första ögonkastet, tycker det är skit sött! :)

körlektion nr 11.

Idag hade jag min 11 körlektion med Lina. Vi övade på tillämpningarna och vi skulle kolla av lite vad jag behöver öva på och lite sådär. Jag skulle köra mot mål och det klarade jag bra. Körde dock lite fort i vissa svängar och vid någon avfart och glömde blinka när jag skulle starta i backe och tydligen skulle man känna av drag lägret mer, jag som tyckte att det var bra för att jag inte rullade bakåt, haha! Ska även öva på att komma lite närmare kanten vid backning runt gathörn.

Halkan

Idag vid klockan 10 befann jag mig vid körskolan för att jag trodde att halkan var då, så satt och väntade en stund sen visade det sig att jag hade kollat fel tid och att halkan inte började förens vid halv 1 så det var bara att cykla hem igen.

Nästa gång jag kliver in på körskolan får jag se att en gammal klasskompis sitter där inne och det visar sig att vi båda ska göra halkan och dessutom fick vi vara i samma bil! Vi körde ut mot flyget till syabs trafikcenter och vi fick köra med Ola:) Vi var den första gruppen att ge sig ut på banan och där övade vi på att bromsa i olika hastigheter och se hur lång bromssträckan blev. Vi körde i kurvor och kollade hur bra man klarade av den i olika hastigheter och så la han även på sladd i svängen för vi skulle se följderna av det. Vi skulle även försöka manövrera bort från ett hinder i olika farter. Det roligaste var att köra och sladda runt. Och på mig hissade han upp bilen så högt det gick så det var som att åka en kundvagn i hög fart. Jag var inte beredd på det men det var jävligt kul, kunde inte styra bilden för 5 öre och vi bara åkte runt, runt, runt haha!

Sen så hade vi lite "teori" vi pratade lite och fick prova hur hård en smäll blev när man krockade i 7km/h och den blev ganska hård. Sedan fick vi också sitta i en bil som roterade runt ett helt varv så att vi hängde upp och ner. haha fy skrattade så mycket innan och när man väl hängde upp och ner kom allt blod till hjärnan så att man knappt kunde skratta och därav fick man lite panik, fast läraren trodde vi tyckte att det var kul. Fick även prova glasögon som skulle föreställa hur synen var när man hade en viss promille i kroppen, fy fasen vad man felbedömde!

Sedan fick jag köra tillbaka till körskolan. Vi var 3 stycken elever samtidigt i bilen och hela tiden turades vi om att köra och testa de olika sakerna. Vi skulle egentligen hunnit öva på omkörning också men eftersom vi inte riktigt hann det fick vi köra lite längre halka och så fick vi halkan 500 kr billigare. Det var en mycket rolig upplevelse!

Körlektion nr 9 & 10

Idag hade jag två lektioner på samma dag för att få ihop det med tiderna. Hade några timmars mellanrum mellan dem. På den första lektionen körde vi mot nybro där vi övade lite på landsväg, sen svängde vi in mot smedby där vi övade på av tömning av trafik i en vänstersväng. Körde även spanska svängen. I smedby övade vi på hård inbromsning, och det var inte så lätt. Jag tyckte att jag hade plattan i botten men det var ingenting mot hennes bromsning så det är bara hem och öva på!

Andra lektionen kollade hon av min parkering vi övade på vändning i 3 och 4 vägars korsning och bara för att hon visade fel väg fick jag öva på en vändning på en vanlig liten smal återvändsgata. Jag fickparkerade även idag för första gången. Det var läskigt! Men hon gav en några bra saker att tänka på; Först ska man stå med bakänden på sin bil i höjd med den främre parkerade bilen med en halvmeters avstånd mellan bilarna, Sedan ska man ge fullt rattutslag åt höger och backa tills man ser båda framljusen på den parkerade bilen bakom, då ska man backa rakt bak med raka hjul, tills den högra backspegeln täcker nummer skylten på den främre bilen och då ska man ge fullt ratutsalg åt vänster och förhoppningsvis står man rätt i rutan annars får man fin justera det. Hon gick även igenom säkerhetskontrollen i motorn.

Jag är klar med teorin nu så idag bokade jag min UPPKÖRNING OCH UPPSKRIVNING!!! längtar fast att jag redan är nervös.

Körlektion nr 8.

Den 7 Juli hade jag min åttonde körlektion. Fick köra en normal bil igen, väldigt sönt! Vi gjorde klart motorväg och det gick fint. Sen gick vi in på landsväg och jag övade på avfarter och att köra på landsvägen, och hon tyckte att jag hade en bra blick över trafiken. Vi var ute vid rinkabyholm.

Den 8 Juli

Idag har jag jobbar på Cubus hela dagen. Om det inte är det ena jobbet så är det de andra och om det inte är jobb så är det körskola. Inte många helt lediga dagar i Juli 5 st tror jag och då är det körskola på dem med. Men vadå det är ju pengar!! Jag var rädd i våras för att jag inte skulle få något jobb i sommar, men det löste sig!
Efter jobbet  åkte mamma och jag in till stan och lyssnade lite på musiken på larmtorget, kollade på folk och åt glass i hamnen. Mysig sommarkväll med underbar värme.

Körlektion nr 7.

Igår hade jag körlektion nummer 7 med Lina.  Hennes bil var sönder så jag fick köra en annan bil, skit bil! Den bara hoppade och rykte och var inte alls lika skön! Vi körde ifall cirkulation och trafikljus och det var mycket trafik ute på gatona men det gick bra, och vi han böja lite på motorväg med. så nästa gång är det motorväg som gäller!