Båtsemester

Nu ska jag på båtsemester en vecka, så jag kommer inte kunna blogga denna veckan heller. Men när jag kommer hem ska jag försöka få ordning på alla bilder från skagen och försöka uppdatera oftare.

Ha det så bra!

Skagen imorgon.

Imorgon bär det av till Skagen i Danmark:) kommer vara där till den 25 och förmodligen så kommer det inte finnas någon dator så kommer inte bli något bloggande. packningen är nästan klart och ikväll åker jag till Albin och sover där.
Ha det så bra alla så får vi ses om vi hörs:)


Mamma Mia.

Igår så tog jag och Albin oss till bion, det var Mamma Mia so lockade!
Alla som har sett den har ju sagt att den var bra så det var bara att kolla på den.
Och jag håller med alla den var BRAA! Man blev glad av filmen och känder som att man var i den, till och med efteråt.
Ni som inte har sett den gå och kolla! Mamma Mia så bra den var!

Morfar finns inte mer.

Klockan var fem och Mamma ringde. Åter igen undrade hon när jag skulle komma hem.
Jag - Snart.
Mamma - Vi ska till sjukhuset nu, och det har hänt en sak.
Jag- vadå?
Mamma- Morfar finns inte mer.
Mamma frågade om jag ville hänga med upp till sjukhuset för att få se honom en sista gång.
Och jag bestämde mig för att följa med denna gången.
Vi gick i de långa ekande korridorerna tills det ståt hus 48, då tog vi hissen upp till åttonde våningen.
Gick in på Medicin/stroke avdelningen. Vi står utanför rum nummer tretton. och mamma säger
- Det var här morfar låg.
Kunde inte längre hålla tårarna inne.
En sjuksköterska kommer och börjar att prata lite och hälsar på oss. Sedan visar hon oss till ett rum där det står Andaktsrum på väggen. Vi Stod och pratade en stund till sen låste hon upp och vi gick in.
Han låg där blek med händerna på magen och munnen öppen och ögonen stängda. Det enda jag väntade på var att han skulle röra sig, men han bara låg där. Trots att jag har sett honom död så kan jag inte fatta, det såg ju inte ut som honom. Min morfar är den som rör sig och gå, han är inte död! Jag kommer aldrig att fatta att han inte finns. För i mitt huvud kommer du alltid att finnas morfar!

13 Juli.

Albin har nu hoppas falskärm och är på väg hem från Stockholm. Är stolt över honom att han vågade. Jag själv skulle nog alldrig klara det! Åhh men jag kan fatta hur jävla coolt det var! Skulle du vågat?
Bäst av allt han lever fortfarande, haha!
I lördags var det kalas för Märta som fyllde år. Det blev massa go mat!

Outfit:
Klänning/kjol från GT
Legings, hittade dem i gaderoben.


Övningskörning.

Var på pappas jobb idag, skulle greja lite med båten.
Men först ville jag övningsköra för det är lite mindre en två veckor kvar tills jag får köra på vägarna.
Jag har kört en gång innan och då gick det väll inte jätte bra, bilen studsade fram.
Idag när jag skulle köra så stod bilen parkerad mot ett stängsel, Jag statar och lägger i backen och gasar, bara det att det blev lite för mycket gas. Pappa, Jag och bilen flög i full fart bakåt medan jag skriker panikslaget:
- Pappa bromsa, bromsa.
 Det var ju jag som satt vid bromsen och skulle bromsa. Han hann i alla fall dra i hand bromsen så att inget gick sönder. Haha när bilen väll har stannat håller jag på att dö av skratt och lika så pappa. Uch,uch hur ska detta gå? Ni får se upp när jag kommer ut på vägarna!

Lotter.

Fick några lotter av Maria för några dagar sedan, för tack för att jag varit barnvakt även om jag får lite lön för det. Den kostade 100:- och vann 70:- Lite vinst blev det iallafall. Tror dock inte att jag ska köpa nya brukar inte ha sådan tur. skulle ni tagit pengarna eller skulle ni köpt ny lott?

så här såg lotterna ut.

Målning.

Igår när Albin och låg och kollade på film bad jag honom måla lite på min rygg för det är så sjuk skönt! Ville inte att han skulle sluta så tillslut blev det så här.
Ser ni vad det föreställer?

Platta hår.

I förgår så fick jag ett ryck och ville platta håret på mamma. Det började med att jag stod och plockade gråa hår, hur normalt är det? haha och om jag skulle plockat alla så skulle hon nog vara flintis nue.
-Mormor: Kan du inte plocka lite på mig med?
-Jag: Får jag använda rakaparat då?

så här blev resultetet ifall. Lite ovant men helt ok jue.
 Hon själv gapskratade när hon fick se hur det såg ut.

Tjenix.

Sitter nu hos pappa i soffan och äter rabarberpaj som jag själv gjorde igår och lyssnar på Celine Dion, länge sen.
Är barnvakt och så här lugnt? yeeh han sover. Sen blir det väll bus, och åter bus.

Albin skulle kommit men hittade inte lösenord till att koppla in Internet så han fick åka hem istället. Men han kommer nog ikväll.

Fel cykel.

Haha jag satt och väntade på att Albin skulle komma med min cykel. (Hade kvar den hos honom och han skulle övninsköra hit den) Jag går ut när dem kommer men tycker att sadlen ser konstig ut och tänkte "dem kanske ha bytt sadel" men när jag gå runt  så får jag se att det står sjösala på cyklen och vara
- Det där är ju inte min cykel.
Hahah hans mamma blev lite förvånad, men honom hade hängt på Albin syrras kompis cykel. Haha hur lyckat är det?
Men kul var det ifall. En sådan där sak man kommer komma ihåg. :)

Sjukhuset.

Igår kväll var jag hos Albin, Jonnie och Hanne kom och vi kollade på Cloverfield (film) Det gick helt ok i början men efter en stund så kunde jag inte kolla mer, I hela filmen så var det en person som filmade med sin kamera och jag är känslig om det är för mycket upp och ner och hit och dit, så fick ligga och blunda och gå ut en stund. Haha Den hade säkert varit bra om den hade varit bättre filmad.

Idag var jag på sjukhuset och hälsade på morfar. Vi kom in och gick i de stora tomma korridorerna, och kom tillslut fram till intensivavdelningen. Kommer in i rummet där morfar ligger (Han har blivit flyttad till Kalmar) fick se lite av hans ansikte och tyckte det var obehagligt för det såg inte ut som han, så började gråta och vågade inte kolla, men efter en stund så gick vi fram och satte och vid sängen där han låg och typ sov. Satt där i 2 timmar. Under den tiden så flyttade han ganska så mycket på ena armen och kollade lite med ena ögat och vickade på tårna när vi pratade, och blodtrycket ökade när vi pratade och han kollade på oss. Själv ser jag det som goda tecken, men om han får någon infektion så kan allt förstöras. Det var ganska lugnt men lite otäckt när han skulle hosta, han blev illröd i ansiktet och skakade till. Tänk att det är min morfar som ligger där och knappt kan röra sig och är inte medveten om vart han är eller något utan bara sover. Underskötersona var ifall mycket snälla och trevliga.

I hagen.

För några dagar sedan var jag och Albin ute och gick, vi kom till ett elstängsel till en hage. Det var inte speciellt högt men eftersom jag är kort så vill jag inte bara gå över eftersom jag fick en stöt innan, vi funderade på hur vi skulle komma över. ( Albin kunde gå över) vi provade med att jag stod på hans lår men funkade inte så bra, sen provade vi att jag stod i hans händer men funkade inte heller jätte bra och hoppa över vågad jag inte, om jag skulle ha missat. Tillslut så kom vi på att jag kunde sitta på hans axlar och det funkade perfekt, haha så tillslut så kom vi över. När vi hade gått en bit till så stod det massa får bredvid oss, tycker dem är läskiga och tänkte att de kunde följa efter oss. Men vi kollade bara rakt fram och fortsatte att gå. Efter en bit till så börjar fåren springa emot oss. Jag blir livrädd och Albin var också rädd började flåsa som en jävla häst... Men vi kunde ju inte vända nu när vi väll kommit över. Så det var bara att gå när dem stod en meter bort och glodde. Tillslut så kom vi till ett nytt elstängsel som ledde ut ur hagen. Men det var ännu högre och det skulle vi aldrig kommit över. Vi tänkte "Jaha, nu är det bara att vända" men vi kunde bara haka loss och gå normalt ut. Äntligen var vi ute ur hagen, wiiho:)

Passade på att plocka lite blommor i det fina vädret:)

Bränd.

Igår var det äntligen lite sommar, lika så idag:)
Drog till stranden med Becca, som jag inte hade träffat på 3 veckor.
Tiden gick ganska snabbt, och tänkte inte på att jag var i solen så mycket, så när man vaknar idag är man ganska så röd. Svider i troskanten och att duscha idag var inte det skönaste jag har gjort. Hade velat passa på att vara massa i solen idag med eftersom det nu ska bli sämre väder igen, men får väll se hur det går med det, haha får smörja in mig med solskyddsfaktor 25 det är den enda starka vi har och skulle inte förvåna mig och den är 5 år gammal. Men, men ute ska jag fan vara :D  Om en timme ska jag till Albin, och kolla när han jobbar eller något, å sola lite, vad ska ni göra idag?


Maxi.

Igår var det äntligen fint väder :D vaknade inte allt för sent heller.
 Albin och jag tog en cykeltur till Maxi där jag köpte lite saker. Sen till pappa och låg ute i solen en stund, sen hem till Albin, äta och sola och kolla på Allsång på skansen. Sen såg vi klart Hide and Seek.(lite läskig)

Köpen:
3 trosor på Lindex, fick ge 59:- för alla tre.
Sminkbortagning från Maxi. 39:-
Maskara från Maxi 129:-
Läkerol från Maxi 12:- ung.( Helt ok)